Servanda » Specials » Perfect en stralend gebit
Kennis is Macht

Hoe krijg ik een gezond, perfect en stralend gebit ?

Hoe krijg ik een gezond, perfect en stralend gebit ? Een gezond gebit? Perfecte tanden? Een stralende lach? Wie wil dat nou niet. Geen zin om met een beugel rond te lopen? Kies dan voor een Snap-on Smile. Of heb je liever iets vaster dan dat, dan kun je kijken naar de Lumineers. In deze special wordt uitgelegd welke mogelijkheden jij hebt om dat gezonde gebit, die perfecte tanden en die stralende lach te krijgen.
Bij de wens voor een mooi gebit denken de meeste mensen vaak aan een metalen blokjesbeugel. De orthodontist die een paar tanden uittrekt om zo ruimte te creëeren en jou met gaten in het gebit achter laat. Blokjes op iedere tand die verbonden worden met een draadje. Jarenlang ongemakkelijk praten en eten.
Dat hoeft niet langer meer. In de Verenigde Staten komen steeds meer technieken naar Nederland gewaaid. Denk hierbij aan technieken met meer comfort en kortere behandeltraject.

Lumineers

Lumineers zijn soort stickertjes die op je tanden worden geplakt. Dit betekent twee dingen:
wittere tanden omdat de facings witter zijn
tanden hoeven in beginsel niet veel te worden bijgeslepen: je houdt er in iedere geval geen stompjes aan over
Het is echter geen beugel en geen permanente gebitscorrectie, maar de Lumineres gaan ongeveer twintig jaar mee.

Snap-on Smile

Zoals de naam het eigenlijk al zegt, is dit een opklikbare bitje. Je klikt het op je eigen tanden en je hebt je glimlach. Je kunt er mee eten en drinken. Het vereist verzorging om er voor te zorgen dat het lang meegaat. Het bitje gaat gemiddeld drie jaar mee. Ook dit is geen methode van gebitscorrectie.

Damon System Braces

De Damon System Braces is de vooruitgang op de metalen blokjesbeugel. Ook dit is een beugel, maar anders dan de metalen blokjesbeugel is voor de Damon System Braces niet nodig dat er tanden worden verwijderd. Daarnaast werkt de Damon System Braces met andere materialen dan de metalen blokjesbeugel en is het behandeltraject - juist omdat er geen tanden worden verwijderd - korter.

Invisalign

Een alternatief op de Damon System Braces is de Invisalign. Net als bij de Snap-on Smile wordt hier gewerkt met een bitje. Maar omdat de Invisalign een gebitscorrectie techniek is, moet je - anders dan bij de Snap-on Smile - de Invisalign bitjes (aligners) om de twee weken vervangen. Elke nieuwe set aligners zit de eerste paar dagen strak om de tanden. Beetje bij beetje duwen de aligners het gebit in het juiste model. Invisalign is wel iets duurder dan de Damon System Braces.

UitneembaarVast op de tanden
GebitscorrectieInvisalignDamon System Braces
Geen gebitscorrectieSnap-on SmileLumineer

Snap-on smile: de uitneembare glimlach

Een mooie glimlach, maar geen beugel? Misschien is de snap-on smile wat: een uitneembare bitje waarmee je kan eten en drinken. In dit artikel beschrijf ik wat het precies is, hoe de behandeling is, ho…

Invisalign: de onzichtbare beugel

Rechte tanden krijgen zonder ‘metaal’ in je mond? Met Invisalign – de onzichtbare beugel – is dit nu mogelijk. In dit artikel leg ik uit wat Invisalign precies inhoudt; hoe de behandeling loopt; wat d…
Damon System Braces: beugel zonder extracties

Damon System Braces: beugel zonder extracties

‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’, zegt de orthodontist nadat hij een paar tanden heeft verwijderd. Een mooi gebit betekent vaak het verlies van een aantal (gezonde) tanden. Een beugel moet die ga…

Lumineers: perfecte (witte) tanden zonder beugel krijgen?

Je wil rechte tanden, maar echt geen beugel dragen? Met Lumineers is dat een mogelijkheid. In dit artikel beschrijf ik wat Lumineers voor jou zou kunnen betekenen.
Gepubliceerd door Servanda op 04-12-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!